Lækkert enkelt kort med sommerfugl

Teknikker med klar embossingpulver

 

I dag vil jeg vise et par kort, som Ea lavede på Scrap-a-mania under en af Life of Scraps demoer.

Kort lavet med en mask!

IMG_6730

Til dette kort er Ea startet med at sværte et stykke hvidt karton med to forskellige farver distress ink.

Derefter har hun lagt denne sommerfuglemask hen over, og har duppet med embossingsværte ned igennem masken, så sværten lægger sig som et fint mønster på kartonet. Det er nemmest at lægge sværten på med et distress tool.

Derefter skal den klare embossingpulver drysses på, og det overskydende pulver skal rystes af igen. Gå motivet efter med en fin lidt stiv pensel, så du ikke ender med at have pletter uønskede steder. Embossingpulveret skal varmes op, så det smelter, det gøres nemmest ved hjælp af en heat gun, som varmer, men ikke blæser. Varm op stille og roligt hen over motivet, indtil du kan se, at motivet begynder at smelte ud. Når det er smeltet, så skal du ikke varme videre på det sted. Vær forsigtig med ikke at overvarme, især fine motiver kan godt forvanskes af det.

Slutteligt skal der sværtes igen, denne gang med en sort distress ink. Ea har ikke sværtet hele arket, da hun gerne ville have bundfarven til at træde frem også. Når den ønskede tone er nået, skal der tørres over med et stykke køkkenrulle eller lignende, for at fjerne den film af distress ink, der har lagt sig på den klare embossingpulver.

Kort lavet med et stempel!

IMG_6751

 

På dette kort er der også startet med hvidt karton og to bundfarver med distress ink.

Dernæst har Ea taget et baggrundsstempel, som hun har duppet med embossingsværte, og lavet et aftryk. Så har hun drysset klar embossingpulver hen over, og dernæst varmet det op med en heat gun, så det smelter ud.

Ligesom på kortet ovenover, har Ea til slut sværtet hele kortet med sort distress ink. Og for at fjerne overskydende farve, lige strøget et stykke køkkenrulle hen over.

 

Der er så mange muligheder med klar embossing. Man kan lave lækre baggrunde, fine tekster, eksperimentere med andre farver end sort øverst og meget andet. Jeg håber, i finder inspiration her til selv at forsøge.

 

Hilsen Susanne

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

:lion: 
:grinning: 
:grin: 
:joy: 
:smiley: 
:smile: 
:sweat_smile: 
more...
 
 

Næste indlæg

Lækkert enkelt kort med sommerfugl